Funderar du på att köpa en ny diskmaskin?

Funderar du på att köpa en ny diskmaskin?
Använd vår praktiska köpguide!

Med en diskmaskin kan du säga adjö till handdiskningen. Bara det gör dem fantastiska!

Men det finns andra saker att tänka på för att göra ett informerat köp. Följ de här enkla stegen för att välja den diskmaskin som är rätt för dig.

Redo? Då sätter vi igång!

1. Välj stil.
Inbyggd eller fristående?

Det beror på hur ditt kök ser ut. Om du redan har skåp med inbyggda maskiner väljer du antagligen det alternativet.
Då passar en inbyggd diskmaskin in i kökets stil.

Och om skåpen inte är något problem kan du välja en fristående maskin i stället. Indesits fristående maskiner har en enastående design, så de tål att visas upp!

När det gäller färger

så är vitt, svart och Inox vanliga färger för hushållsmaskiner. De är praktiska färger som kan kombineras med andra färger, men du kanske vill skapa lite kontrast, till exempel genom att välja en vit maskin om övriga färger är mörka.

2. Ta fram måttbandet!

Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper något. Ta fram måttbandet och beräkna bredd, höjd och djup.

Diskmaskiner finns vanligtvis i tre storlekar: Standard, smal och kompakt.

Tänk också på att storleken på de kompakta versionerna kan variera. Indesit erbjuder till exempel bänkdiskmaskiner som tar upp mindre plats än fullstora modeller, oavsett om det är smala modeller eller standardmodeller.

Och kom ihåg: mät inte enbart i köket! Kontrollera bredden på alla dörrar, korridorer och ingångar som diskmaskinen måste komma igenom när den levereras. Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

3. Fundera på hur du diskar

Har du en stor familj? Bjuder du ofta hem gäster på middag? I så fall får du ganska snabbt mycket disk. Eller också är det tvärt om: du vill ha en diskmaskin, men ditt hushåll genererar inte särskilt mycket disk till vardags.

En viktig faktor är hur många kuvert din nya diskmaskin ska kunna hantera.

Vad är ett kuvert? Föreställ dig en formell dukning. Varje gäst har en stor tallrik, en efterrättstallrik, en efterrättssked, en sopptallrik, en soppsked, ett glas, en tekopp, ett tefat, en tesked, en kniv och en gaffel. Allt detta tillsammans är ett kuvert. Multiplicera det med antalet tillgängliga kuvert som diskmaskinen erbjuder, så får du en uppfattning om hur många saker som du får in i den.

4. Välj extrafunktioner

Diskmaskiner har ofta ett antal specialfunktioner.

Ett gott råd är att läsa på ordentligt om funktionerna och fundera på om du verkligen kommer att använda dem eller inte.

Här är ett urval av funktionerna i Indesits tvättmaskiner.

Fördröjningstimer

Perfekt timing!
Med en fördröjningstimer kan du ladda tvättmaskinen och ställa in den så att tvättcykeln startar när det passar dig bäst.
Du kan till exempel använda den intuitiva fördröjningstimern och starta Indesit-diskmaskinen senare under dagen eller natten, under perioder med låg taxa, för att få lägre elräkning.

Extra cykel

Indesits eXtra-serie har massor av unika funktioner som underlättar din vardag.

Du kan till exempel ta ut den övre korgen ur eXtra-diskmaskinen så att det invändiga utrymmet blir hela 53 cm.

Och den innovativa hydrauliska tekniken avlägsnar även de allra svåraste fläckarna och matresterna så att du alltid får en skinande ren disk.