Ska du köpa ny frys?

kyla

Ska du köpa ny frys?
Lugn – vi är här för att hjälpa till!

Ibland räcker inte frysfacket i kylskåpet till. Fristående frysar har mycket större utrymme och är idealiska om du lagar mycket mat i förväg, eller vill göra vecko- eller månadsinköp som du fryser in.
Med den här enkla köpguiden för frysar kan du göra ett informerat köp.
Redo? Då kör vi!

1. Välj utformning

Frysar finns i två grundläggande utformningar – frysboxar och frysskåp. Här är några råd som hjälper dig att välja.

Frysboxar

Frysboxar öppnas uppåt och har en horisontell inredning. Avdelare och hängande korgar används för att ordna förpackningarna inuti frysboxen. Frysboxar är utmärkta för att skydda maten mot frysbränna, och är energieffektiva. Dessutom är de mycket prisvärda.

Frysskåp

Frysskåp har en utformning som liknar klassiska kylskåp: en eller flera dörrar som öppnas mot dig, med horisontella hyllor inuti. I frysskåp är det enkelt att ordna frysförpackningarna. Frysskåp tar upp liten golvyta, så de får plats i mindre rum.

Kompakta frysar

Det finns också kompakta frysar, eller minifrysar. En frys som får plats på eller under köksbänken kanske är precis vad du behöver om du har dåligt med utrymme.
Eftersom de är så små är de enkla att passa in i ditt befintliga utrymme.

2. Inbyggd eller fristående?

Precis som för andra typer av hushållsmaskiner erbjuder de flesta varumärken, inklusive Indesit, både inbyggda och fristående alternativ.
Om du redan har skåp med inbyggda maskiner väljer du antagligen en inbyggd frys. Inbyggda maskiner smälter in i rummets övriga stil.
Och om skåpen inte är något problem kan du välja en fristående maskin i stället. Indesits fristående maskiner har en enastående design, så de tål att visas upp!

3. Mät allt!

Dags att ta fram måttbandet. Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper din frys. Det finns frysar av många olika typer och storlekar, så det är bäst att planera noggrant i förväg.
Och just det, glöm inte att mäta hur breda och höga dörrarna är i ditt hus! Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

4. Välj extrafunktioner!

Super Freeze

Ska du lägga in ny mat i Indesit-frysen?

Super Freeze-funktionen sänker temperaturen i frysen snabbt, så att maten fryses in så fort som möjligt och näringsvärdena, smaken och konsistensen bevaras.

Temperaturkontroll

Din mat är i goda händer.
Indesits temperaturkontrollfunktion övervakar temperaturen inuti frysen och ser till att frysmiljön är bästa möjliga för din mat.

Om temperaturen stiger över den godtagbara nivån avger temperaturkontrollen en varningssignal.