Så här hittar du det kylskåp som är bäst för dig.

Så här hittar du det kylskåp som är bäst för dig.
En enkel köpguide.

Det är svårt att föreställa sig ett kök utan kylskåp. Vi är beroende av kylskåp för att lagra vår mat.
Det finns en oändlig mängd olika kylskåp och funktioner. Vår praktiska köpguide för kylskåp hjälper dig att välja det som passar dig!
Redo? Då kör vi!

1. Välj utformning

Övre frys, nedre frys, kompakt, franska dörrar ... listan kan göras lång.
Låt oss fokusera på de viktigaste funktionerna i de vanligaste typerna av kylskåp, så att du kan bestämma vilket som passar dig.

Nedre frys

Kylskåp med nedre frys är likadana som de med övre frys - fast omvänt. Eftersom du vanligtvis använder frysen mindre än kylskåpet är frysen placerad längst ned. Med nedre frys hamnar den mat du hanterar oftare (den i kylskåpet) i ögonhöjd när du öppnar dörren.

Kylskåp med en dörr

De här modellerna har en dörr för kylskåpet. Om du har en separat frys kan det här vara ett bra alternativ. Utan en frysdel som tar upp volym får du allt utrymme du behöver för att enkelt få plats med och kyla maten.

2. Inbyggt kylskåp

Indesit erbjuder också inbyggda kylskåp.
Om du vill att ditt nya kylskåp ska passa in bland dina nuvarande köksskåp är det här ett möjligt alternativ. Inbyggda kylskåp finns i de flesta av de versioner som beskrivs ovan, så du har många alternativ att välja mellan. Inbyggda maskiner och skåpen som de passar i har oftast standardstorlekar, men se till att du dubbelkollar ändå! Och det för oss till ...

3. Mät allt!

Dags att ta fram måttbandet. Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper ditt kylskåp. Det finns frysar av många olika typer och storlekar. Kontrollera storleksspecifikationen när du planerar ditt köp.
Och just det, glöm inte att mäta hur breda och höga dörrarna är i ditt hus! Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

4. Ta reda på vad du behöver

Moderna kylskåp har ett fantastiskt urval av coola funktioner (vi beskriver dem kort i nästa avsnitt). Men du bör också titta på de grundläggande, förnuftiga funktionerna. Här är några exempel på funktioner som du kan behöva.

Vändbara gångjärn

Oavsett om du väljer ett inbyggt eller ett fristående kylskåp – kontrollera åt vilket håll dörrarna öppnas (höger-till-vänster eller vänster-till-höger) och om det fungerar i ditt kök. Vissa kylskåp har vändbara gångjärn så att dörren kan monteras på det sätt som passar dig.

Utdragbara hyllor

I stora familjer har maten en tendens att hopa sig. Viss mat hamnar längst bak i kylskåpet eller frysen och glöms bort. Utdragbara hyllor är en enkel men praktisk lösning som gör det enklare att ordna maten och hitta det du letar efter.

5. Välj extrafunktioner!

Flexi Use Box

Bevara perfekt.
Indesits Flexi Use Box är ett mångsidigt utrymme med perfekt temperatur för frukt, kött och fisk. Beroende på var du placerar Flexi Use Box kan dess temperatur anpassas efter dina specifika behov: en plats ger precis rätt temperatur för frukten, och kött och fisk som kräver lägre temperaturer har sina egna platser.
Med Indesits Flexi Use Box håller maten längre och smakar bättre!

Openspace

Anpassat efter dina behov.
Med Indesits Openspace-system kan du ta bort, flytta på och anpassa inredningen i din frys. Smarta fryslådor kan placeras inuti frysen för att lagra flera mindre saker, eller så kan du ta bort lådorna och få plats med större saker som pizzalådor eller den där stora skinkan du tänker laga till jul!

Vattendispenser

Friskt vatten, när som helst.
Vattendispensern finns på utvalda Indesit-kylskåp och ger dig kylt, uppfriskande vatten när du vill.

En stor vattenbehållare är monterad inuti kylskåpsdörren, och när vattnet tar slut är det enkelt att fylla på den igen.