Ska du köpa ny spishäll?
Kom igång med den här enkla köpguiden!

Det finns inte mycket som går upp mot att stå vid din egen spishäll, i värmen och dofterna från dina egna recept. Det är en plats för kulinarisk kreativitet och spännande matlagning.
Se till att spishällen du köper uppfyller just dina behov. Här är några tips som hjälper dig att hitta rätt.
Låt oss börja!

1. Matcha din matlagningsstil

Det viktigaste att tänka på här är dig själv – din matlagningsstil. Vissa typer av spishäll passar dig bättre än andra. Naturligtvis finns det mer att ta med i beräkningen. Om du har barn måste du till exempel först och främst tänka på säkerheten.
Vi har sammanställt de vanligaste typerna av spishällar nedan.Det viktigaste att tänka på här är dig själv – din matlagningsstil. Vissa typer av spishäll passar dig bättre än andra. Naturligtvis finns det mer att ta med i beräkningen. Om du har barn måste du till exempel först och främst tänka på säkerheten.
Vi har sammanställt de vanligaste typerna av spishällar nedan.

Spishällar med solid platta

Spishällar med solid platta är ett prisvärt och beprövat alternativ. De är praktiska och effektiva och ger bra kontroll när du lagar mat.

Spisar med solida plattor har vanligtvis fyra eller fler runda elektriska spolar som värms upp och sedan i sin tur värmer upp kastrullen eller stekpannan.

Glaskeramikhällar

Glaskeramikhällar är iögonfallande och minimalistiska med eleganta glaskeramikytor. Under dem finns en serie med värmeelement av metall som värmer upp de olika matlagningszonerna, som i sin tur värmer upp kastrullen eller stekpannan.

Den plana ytan gör dem extra enkla att rengöra, och eftersom de är elektriska har de ofta intuitiva pekkontrollpaneler.

Induktionshällar

Induktionshällar har en innovativ teknik med elektromagnetiska fält som värmer upp själva kokkärlet i stället för spishällen. Spishällens yta håller rumstemperatur även när du lagar mat, vilket gör den extra säker och ett bra alternativ om du har barn.
Moderna pekkontrollsystem, snabb temperaturreglering och elegant design är viktiga egenskaper hos alla induktionshällar.

Gasbrännare

Om du tycker om att finjustera din matlagning är de klassiska gasbrännarna ett fantastiskt alternativ för dig. Gasbrännare reagerar omedelbart när du justerar dem, och du kan reglera temperaturen med extrem precision.

De är idealiska när du vill woka eller steka, och är billiga i drift.

2. Se till att de syns

Spishällar kan verkligen förhöja kökets utseende.
Tänk på att välja rätt färg på spishällen om kökets utseende är viktigt för dig. Design och utseende är mycket viktigt! Familjen tillbringar mycket tid i köket, så se till att det är en trevlig plats att vara på.
Vanliga färger för spishällar är vitt, svart och rostfritt stål. De är praktiska färger som är enkla att kombinera med de befintliga färgerna. Du kanske vill skapa lite kontrast, till exempel genom att välja en vit spishäll om övriga färger är mörka.

3. Välj extrafunktioner

Indesits spishällar har många praktiska funktioner som låter din inre kock komma fram.
Här är ett urval av Indesit-spishällarnas funktioner.

Wokbrännare med tre ringar

Woka med stil
Indesits wokbrännare med tre ringar ger en extra kraftfull dubbel låga på 3,25 kW som snabbt och effektivt hettar upp pannan så att du får det där krispiga yttre lagret.