Behöver du en ny torktumlare?
Använd den här guiden för att få hjälp att välja rätt

Trött på att vänta på att tvätten ska torka? Försvinner den där härliga nytvättade doften från dina kläder för att de har hängt på tork för länge?

Det är dags att skaffa en torktumlare. Lägg i tvätten, låt torktumlaren göra sitt och njut!
Men det finns några saker du bör tänka på för att välja den torktumlare som är rätt för dig. Låt den här korta guiden hjälpa dig.

Redo? Då sätter vi igång!

1. Välj design!

Det är viktigt att välja rätt design för att hemmet ska se snyggt ut. Hoppa inte över det!

Vanligtvis är våra tvättmaskiner och torktumlare vita. De är praktiska och enkla att kombinera med de befintliga färgerna. Vi har ibland produkter med olika färg på luckan, så att du kan välja den design som passar in bäst hos dig.

2. Ta fram måttbandet!

Utrymme och tid har en sak gemensamt: det verkar aldrig finnas tillräckligt av dem.
Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper torktumlaren!

Kom också ihåg att det ska finnas ett utrymme för ventilation på omkring 10 cm mellan maskinen och väggen.

Och just det, glöm inte att mäta hur breda dörrarna är i ditt hus! Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

3. Ta reda på vad du behöver

Det finns olika typer av torktumlare. Vi har sammanfattat några av det viktigaste punkterna för de vanligaste typerna för att hjälpa dig hitta den som passar dina behov. Hoppas att det är till hjälp!

Frånluftstorktumlare

Torktumlare med frånluft cirkulerar varm luft genom tvätten så att överskottsvattnet dunstar bort. De är en effektiv och prisvärd lösning.
Kom ihåg att torktumlare med frånluft behöver en extern kanal som leder ut den fuktiga luften till utsidan.

Kondenstorktumlare

Kondenstorktumlare kondenserar överskottsvattnet och pumpar ut det i en tank, eller till avloppet via en slang.

De är enkla att placera eftersom de inte kräver någon extern kanal. Kondenstorktumlare har ofta många fiffiga funktioner, så se till att du kollar in dem!

Sensorstyrda torktumlare

Torktumlare med smarta sensorer känner automatiskt av fuktighetsnivån i tvätten. Det gör att de kan stängas av när kläderna är torra, utan att timern behöver gå klart. Därför bidrar sensorstyrda torktumlare till lägre kostnader, eftersom torkcyklerna bara är så långa som de behöver vara.

Med torktumlare med smarta sensorer kan du också välja fuktnivå för kläderna. Ett lätt fuktigt plagg (omkring 10 procent fuktighet) är mycket enklare att stryka och resultatet blir bättre.

Värmepumpstorktumlare

Värmepumpstorktumlare torkar tvätten genom att värma upp luften via en värmepump. Fukten från kläderna samlas sedan upp i en vattentank och luften värms upp igen för att torka kläderna. De är mycket mångsidiga och enkla att placera i ditt hus, eftersom de inte kräver externa kanaler och inte släpper ut fuktig luft.
Kondenstorktumlare är också mycket resurseffektiva!

4. Väg din tvätt

… ok, kanske inte bokstavligen (fast det skulle faktiskt vara praktiskt att väga den). Men fundera ordentligt på hur mycket tvätt du och din familj producerar: maskinens trumstorlek beror på det, och det är bland den viktigaste information du behöver innan ditt köp.
Tänk också på att tvättkapacitet och torkkapacitet är två olika saker, som anges med två olika värden. Se till att du tittar på båda värdena.

5. Välj extrafunktioner

Indesits torktumlare är utrustade med ett antal extrafunktioner som specialcykler, större energieffektivitet, lägre vattenförbrukning och så vidare.
Fundera på vilka du behöver.
Här är ett urval av de funktioner som Indesits torktumlare kan erbjuda.

Fast Iron

Fast Iron-alternativet ser till att rätt fuktinställningar används.

Tvätten behåller exakt rätt mängd fukt för att göra strykningen enkel och bättre.

Memo-alternativ

Ställ in och glöm! Med Memo-alternativet kan du spara de torktumlarinställningar som du använder mest.

Nästa gång du behöver torka tvätt är torktumlaren redo!

Shoe Rack

Med specialtillbehöret Shoe Rack kan du placera skorna vertikalt i torktumlaren, för bra torkresultat och skovård.