Letar du efter en ny tvätt/torkmaskin?
Vår guide hjälper dig att hitta rätt!

Tvätt/torkmaskiner är fantastiska. De kombinerar en tvättmaskin och en torktumlare i en maskin som gör att du sparar en massa tid. Lägg i smutstvätten och när programmet har gått klart är tvätten inte bara ren, utan torr också!
Den här guiden hjälper dig att göra ett informerat köp.
Redo? Då sätter vi igång!

1. Underbyggd eller fristående?

Med en kombinerad tvätt/tork behöver du inte lika mycket utrymme som du skulle behöva för en separat tvättmaskin och torktumlare. Du kan välja att placera tvätt/torken på flera olika sätt; antingen under bänk, ovan bänk eller fristående. Tänk igenom placeringen för att det ska bli så praktiskt och ergonomiskt som möjligt för dig att sköta tvätten.

2. Ta fram måttbandet!

Utrymme och tid har en sak gemensamt: det verkar aldrig finnas tillräckligt av dem.
Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper något. Kom ihåg att det ska finnas ett utrymme för ventilation på omkring 10 cm mellan maskinen och väggen.
Och just det, glöm inte att mäta hur breda dörrarna är i ditt hus! Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

3. Väg din tvätt

… ok, kanske inte bokstavligen (fast det skulle faktiskt vara praktiskt att väga den). Men fundera ordentligt på hur mycket tvätt du och din familj producerar: maskinens trumstorlek beror på det, och det är bland den viktigaste information du behöver innan ditt köp.
Kom ihåg: en maskins trumkapacitet avser alltid torr tvätt, inte våt. Om maskinen har en trumkapacitet på 7 kilo betyder det alltså att den klarar av 7 kilo torr tvätt. Tvätten väger ju mycket mer när den är blöt, men oroa dig inte: maskinen är utformad för att hantera den extra vikten.
Tänk också på att tvättkapacitet och torkkapacitet är två olika saker, som anges med två olika värden, så titta på båda värdena.

4. Kontrollera centrifugeringshastigheten.

Centrifugeringshastigheten anger antalet varv per minut (varv/min) som tvätt/torkmaskinen klarar av (på engelska rotations per minute, förkortat rpm). Vanligtvis är hastigheten mellan 1 000 och 1 600 varv/min.
Centrifugeringscykeln kommer efter tvättcykeln, och innan torktumlaren startar. Under centrifugeringscykeln pressas kvarvarande vatten ut ur din tvätt. En högre centrifugeringshastighet avlägsnar mer vatten än en lägre. Vattnet avlägsnas dessutom snabbare vid högre varvtal.

5. Välj extrafunktioner

Indesits tvätt/torkmaskiner är utrustade med ett antal extrafunktioner som specialcykler, större energieffektivitet, lägre vattenförbrukning och så vidare.
Fundera på vilka du behöver.
Här är ett urval av de funktioner som Indesits tvätt/torkmaskiner kan erbjuda.

Innex

En knapp, noll krångel. 

Bråttom? Nu tar det bara två sekunder att ställa in maskinen. Bokstavligen.
Med Indesits Innex-maskiner har tvättprocessen reducerats till ett minimum: ett enda knapptryck.
Oavsett om du tvättar bomull, syntet eller både och, behöver du bara trycka på Push & Wash-knappen på din Innex tvätt/torkmaskin.

Fördröjningstimer

Det finns inga omöjliga fläckar.

Här är ett tips för mindre räkningar: Indesits tvätt/torkmaskin har en fördröjningstimer som gör att du kan ladda maskinen och sedan låta den starta när som helst, dag eller natt.

Använd den här praktiska funktionen och kör igång tvättcykeln på natten eller under perioder med låg taxa för att spara mer!