Ny tvättmaskin?
Låt oss hjälpa dig att välja den som passar dig bäst.

Vissa saker i livet kan du vara helt säker på. Till exempel att kläder blir smutsiga. Och att smutsiga kläder måste tvättas. Tråkigt, men sant.

Men vi kan göra det enkelt för dig. Till att börja med har du den här guiden, där vi tar upp sådant som du behöver tänka på när du köper en ny tvättmaskin.

Redo? Då sätter vi igång!

1. Ta fram måttbandet!

Utrymme och tid har en sak gemensamt: det verkar aldrig finnas tillräckligt av dem.

Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper tvättmaskinen.
Och just det, glöm inte att mäta hur breda dörrarna är i ditt hus! Det är inte så roligt att ta emot sin nya maskin bara för att upptäcka att den inte går in genom dörren!

2. Välj: topp- eller frontmatad?

Det finns två typer av tvättmaskiner: toppmatade och frontmatade. Fundera på hur och var du kommer att använda din tvättmaskin.

Begränsat med utrymme? Med en toppmatad tvättmaskin kan du spara viktiga centimetrar i ett trångt utrymme. Om du däremot vill köpa en torktumlare och placera den ovanpå tvättmaskinen så är en frontmatad ditt bästa alternativ.

Om du vill kan du höja frontmatade tvättmaskiner med socklar eller stödben för att slippa att böja dig ned.

Frontmatad

Frontmatade tvättmaskiner tvättar mycket bra och är resurseffektiva eftersom de använder lite vatten.

Och som namnet anger öppnas de på framsidan av maskinen.

Toppmatad

Toppmatade tvättmaskiner, som öppnas på ovansidan, har korta tvättcykler och är designade så att vibrationerna minskas under tvättcyklerna.

3. Väg din tvätt

… ok, kanske inte bokstavligen (fast det skulle faktiskt vara praktiskt att väga den). Men fundera ordentligt på hur mycket tvätt du och din familj producerar: maskinens trumstorlek beror på det, och det är bland den viktigaste information du behöver innan ditt köp.
Kom ihåg: en maskins trumkapacitet avser alltid torr tvätt, inte våt. Om maskinen har en trumkapacitet på 7 kilo betyder det alltså att den klarar av 7 kilo torra kläder. Kläderna väger ju mycket mer när de är blöta, men oroa dig inte: maskinen är utformad för att hantera den extra vikten.

4. Välj extrafunktioner.

Indesits tvättmaskiner är utrustade med ett antal extrafunktioner som specialprogram, större energieffektivitet, lägre vattenförbrukning och så vidare.
Fundera på vilka du behöver.
Här är ett urval av de funktioner som Indesits tvättmaskiner kan erbjuda.

Innex

Ett tryck, noll krångel.

Bråttom? Nu tar det bara två sekunder att ställa in tvättmaskinen. Bokstavligen.
Med Indesits Innex-tvättmaskiner har tvättprocessen reducerats till ett minimum: ett enda knapptryck.
Oavsett om du tvättar bomull, syntet eller både och, behöver du bara trycka på Push & Wash-knappen på din Innex-tvättmaskin.

Extra Wash

Det finns inga omöjliga fläckar

Du har sett alla möjliga fläckar. Och vissa av dem får dig att slita ditt hår. Gör inte det (du kommer att ångra dig). Gör så här i stället: lägg de smutsiga kläderna i tvättmaskinen och välj specialfunktionen Extra Wash.

Du får både ren tvätt och sinnesro. Ganska bra, eller hur?