Behöver du en ny ugn?
Vi är här för att hjälpa dig!

Vi är vad vi äter, eller hur? Så det är klokt att köpa en ugn som ger den bästa matlagningsupplevelsen för våra behov.
Det kan kännas överväldigande att välja rätt ugn. Låt vår praktiska köpguide hjälpa dig att göra ett informerat köp.
Redo? Då sätter vi igång!

1. Ta reda på vad du behöver.
Ugn eller spis?

Vad är skillnaden mellan en ugn och en spis? Enkelt: en spis är en kombination av en ugn och en spishäll (gas eller induktion).

De är alltid fristående i stället för inbyggda. Och en ugn? Ja, det är precis vad det låter som: själva ugnen, och inte en kombination av ugn och spishäll.

2. Gas eller elektricitet?

Med elektriska ugnar finns många olika tillagningsalternativ, till exempel förprogrammerade temperaturinställningar för olika recept.
Värmefördelningen i gasugnar är utmärkt för saftiga men ändå genomlagade rätter, och är lysande för de där rejäla söndagsstekarna.
Indesit har även ugnar med dubbla bränslealternativ.

3. Ta fram måttbandet!

Se till att du har mätt upp det tillgängliga utrymmet innan du köper en ny ugn. Så ta fram måttbandet och börja mäta!
När det gäller ugnens storlek så klassificeras den vanligtvis som ”enkel” eller ”dubbel”.
Enkla ugnar är perfekta för de flesta familjer. De är tillräckligt stora för vardaglig matlagning och enkla att passa in i köket, även om du har begränsat med utrymme.
Dubbla ugnar är just det: två separata ugnar som kombineras. Det gör dem mångsidiga och ger massor av extra utrymme för matlagning. Om du tycker om att ställa till med stora middagar eller har en stor familj kan det här vara rätt alternativ för dig.

4. Välj en färg!

Färg är viktigt för att skapa en inredning som passar din personliga stil.
Hushållsapparater finns i många färger, till exempel vitt, svart och Inox. De är praktiska färger som är enkla att kombinera med de befintliga färgerna. Och kom ihåg: du kanske vill skapa lite kontrast, till exempel genom att välja en vit ugn om övriga färger är mörka.
Det är en smaksak. Titta på olika alternativ och välj det som passar bäst. Du och din familj kommer att tillbringa mycket tid i köket, så se till att det blir snyggt!

5. Överväg självrengörande alternativ

Ja, ugnar kan faktiskt rengöra sig själva! Om det är en funktion som du är intresserad av, läs den här snabba översikten över de vanligaste självrengörande systemen: katalytiska och pyrolytiska.

Katalys

Katalytiska ugnar har en specialbeklädnad som absorberar fett. När du kör en katalytisk ugns självrengöring hettas ugnen upp till mycket hög temperatur. Under processen mjukas fett och smuts upp eller bränns bort. När rengöringscykeln är klar torkar du enkelt bort fettet och smutsen med en trasa.

Pyrolys

I pyrolytiska ugnar uppnår ugnsutrymmet extremt höga temperaturer under självrengöringscykeln.

6. Välj extrafunktioner

Moderna ugnar har många praktiska funktioner som låter din inre kock komma fram.
Här är ett urval av Indesit-ugnarnas funktioner.

Turn&Cook

En rörelse, 80 läckra recept.
Indesits nya Turn&Cook-funktion: ställ in vredet på ugnen för att laga ett av 80 läckra recept på bara en timme.
Dina favoriträtter med en enkel rörelse!

Freasy Cook

Från fryst till tillagat på nolltid!
Med Freasy Cook kan du tillaga frysta rätter på kortare tid. Funktionen är utformad för att ge fantastiska resultat, även utan att förvärma ugnen. Det är bara att stoppa in den frysta rätten i ugnen och köra igång!

Pizza-funktion

Perfekt pizza!
Med pizzafunktionen ställs Indesit-ugnens temperatur och tid in automatiskt så att du kan njuta av läcker, krispig pizza när du vill!
Men det är inte allt: du kan också använda pizzafunktionen för att värma och baka bröd och andra bakverk.