Kvalitetstid i köket

Hemmets hjärta: köket.

Kvalitetstid i köket

Vi har sträcktittat på alltför många kock- och matlagningsprogram på sistone.

Maken och barnen kryddar våra samtal med franska och italienska köksord. De kan till och med stava till crème fraîche. Det börjar bli lite läskigt.
Men kul också. Vi utmanar varandra i att laga de godaste rätterna och till och med i att äta mer hälsosamt (ibland).

Köket har blivit ett slags kombinerat slagfält/workshop. Och jag älskar det. Jag har alltid känt att köket är husets verkliga hjärta. Om ”vi är vad vi äter” så är köket den plats där vi bestämmer vem vi ska vara.

Vår kök är en del av Indesits inbyggda Aria-serie. Det ser fantastiskt ut: alla köksapparater kompletterar varandra perfekt och har den där rena, moderna stilen som jag verkligen älskar. Det kanske låter löjligt, men det är som vår familj: alla är olika, men vi är som gjorda för varandra (jag varnade dig för att det låter löjligt).
Min man kan laga en rejäl stek i ugnen på samma gång som dottern och jag lagar en superhälsosam wok på spishällen. Och samtidigt kan sonen experimentera med mikrovågsugnen. 

Vi lagar mat, skrattar och har kul.

Aria-serien gör det enkelt. Ta den här spishällen, till exempel: det är en induktionshäll. Jag älskar hur mångsidig den är och att vi kan använda kastruller och stekpannor i alla former och storlekar. Och det är otroligt lätt att göra rent när du har lagat mat.

Ugnen har så många fantastiska funktioner att vi ofta anklagar min man för att fuska.

Turn&Cook är en. Den gör exakt det – du vrider på ett vred och får löjligt goda rätter på mindre än en timme. Vi brukade bråka om vem som skulle rengöra ugnen, men den här har en massa små designförbättringar som gör det enkelt, som grillen som kan vinklas och den avtagbara frontglaspanelen.

Vi hade roligt åt vår son när han ville göra proffsrätter i mikrovågsugnen. Men det har vi fått ta tillbaka ... hans rätter är helt utsökta. Aria-mikrovågsugnen har ett specialsystem som ser till att ingredienserna är helt färdiglagade (vår gamla mikrovågsugn producerade halvfrusna, halvbrända rätter hela tiden).

Vårt kök: det är hektiskt, bullrigt och rörigt.

Men det är husets bästa rum – det som vi är närmast varandra i :)

Här kan du få mer information om Indesits Aria-serie med inbyggda köksapparater.