Livstips: var smart

Familjelivet är komplicerat. Hitta smarta lösningar som hjälper dig
att tackla dagen med ett leende.

Livstips: var smart

Två barn och heltidsjobb – det är en knepig kombination.

Vi föräldrar försöker få det att fungera, men det är inte enkelt. Massor att göra och inte tillräckligt med tid. När barn nummer två gjorde entré förstod jag att jag hade två alternativ: a) rymma till en avlägsen tropisk ö, och b) hitta ett smartare sätt att hantera vår tid och våra uppgifter.
Alternativ a) var lockande, men jag valde alternativ b) till slut. Det är vad mammor gör, eller hur? De kommer till undsättning : )

Jag gjorde förändringar. Bara små saker, men de gjorde stor skillnad.

Blöjbyten till exempel: tidigare var jag tvungen att bära bebisen till badrummet, vilket betydde att den äldste fick vara ensam om maken inte var hemma. Det ledde ofta till alla möjliga problem (oväntade muralmålningar i vardagsrummet till exempel ...).
Därför ordnade jag små enkla blöjbytesplatser runt om i huset. Inget konstigt, bara våtservetter, några rena blöjor och en handduk. Nu finns allt inom räckhåll så fort det uppstår en blöjkris. Det är så mycket enklare! (Och antalet muralmålningar minskade med otroliga 80 procent!)

Jag gillar sådant. Du vet – enkla, praktiska lösningar. Och likadant är det när jag väljer apparater.

Vi behövde till exempel en ny kombinerad kyl och frys. Något tåligt och tillförlitligt med funktioner som jag faktiskt skulle använda.

Efter en massa letande valde vi en Indesit eXtra-fryskyl. Vi är så nöjda med den!

Du vet hur saker har en tendens att hopas inuti kylskåpet?

Ibland är det svårt att hitta det du vill ha i all röra. Men det här kylskåpet har en fiffig lösning: utdragbara hyllor! Jag kan dra ut dem precis som en byrålåda och ta det jag behöver.

Slöseri med mat gör mig galen! FlexiUse Box hjälper till att förhindra det: den smarta lilla lådan kan placeras i olika temperaturområden inuti kylskåpet. Området med 0 grader är idealiskt för kött och känsliga livsmedel, och området med 5 grader är bättre för grönsaker och frukt. De håller längre och smakar bättre!

Och en annan sak som jag älskar: du kan anpassa inredningen i frysen. Jag försöker börja laga mat i förväg och frysa den, så att vi har färdiga middagar under veckan. Om jag till exempel vill frysa något stort, som en hel skinka, behöver jag bara skjuta ut en panel för att få plats med den.
Och listan med funktioner bara fortsätter och fortsätter. Det bästa av allt? Att jag faktiskt använder dem. De finns verkligen där för att göra mitt liv enklare.

Japp, Indesit är smart. Nästan lika smart som en mamma : )

Här kan du få mer information om vår eXtra-serie med kombinerade kyl/frysar.